01 September, 2015

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΒΑΛΙΑΣ ΜΑΪΣΤΡΟΥ

 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΒΑΛΙΑΣ ΜΑΪΣΤΡΟΥ

Η Βάλια Μαΐστρου είναι γνήσιο τέκνο του παράνομου Έρωτα της Λογοτεχνίας και του Εμπορικού Κέρδους.

Ασφαλώς προϋπήρχε ως σύλληψη, πρωτίστως στο μυαλό των γονέων της, μα γεννήθηκε κάπου στα 1997-1998 στα γραφεία μιας νεοσύστατης τότε εταιρίας των Αθηνών.
Εκεί, κάπου μεταξύ 2ου και 4ου ή και 3ου και 5ου ορόφου, ίσως και εντός ανελκυστήρα, συγχωρήστε μου την αβεβαιότητα, μα εκείνους τους καιρούς οι...εγκυμοσύνες προέκυπταν ακόμα και από μία φευγαλέα ματιά μετά από παύση, γεμάτη νόημα και γοητεία, του τύπου “....λες ; ”, εκεί λοιπόν, μέσα σε κάτι διαφημιστικά φυλλάδια αντί για σπάργανα, γεννήθηκε η Βάλια Μαΐστρου.

Το πότε ακριβώς όμως συνέβη, μάλλον οφείλεται σε μια ευτυχή συγκυρία, και πάντως όταν στο μυαλό του πρώτου νονού της ξεπήδησε η ιδέα να παρουσιαστούν μερικές εμπορικές μελωδίες μέσα σε μια τρυφερή ιστορία για ένα κοινό με ειδικές...απαιτήσεις.

Αυτός ο νονός, γνωστός γόνος ευφραδούς και ευφυούς οικογενείας, αυτοδημιούργητος και ευγενικής καταγωγής, μετά την ονοματοδοσία και το βάπτισμα του πυρός, ξεμάκρυνε προς αναζήτηση διαμαντιών (πλην όμως...άνθρακες οι αδάμαντες ή ο θησαυρός !!), ως εκ τούτου εκείνη συνέχισε τον έντιμο βίο της στον τσαντηρομαχαλά των Α.Ε. ως προσφάτως, όπου εκείνος, αν και για πολλά χρόνια αγνοείτο η τύχη του, τελικώς ευρέθη πως ζει και πορεύεται εν Ειρήνη...

Ο δεύτερος νονός της, μοναδικής αξίας κεφάλαιο, κατά δήλωση του άξιος ιχνηλάτης και ενθουσιώδης λάτρης σπανίων πολίτιμων λίθων με τρία μεταπτυχιακά και πολυετή εμπειρία στην εξεύρεση, εξόρυξη και ειδική κοπή πολύτιμων λίθων, διαθέτοντας εξαιρετικό ένστικτο και υπομονή όντας και δεινός λογοτέχνης, αφού την υπέβαλε στην γνωστή διαδικασία πλύσης και αφαίρεσης τυχόν προσμίξεων και επιχωματώσεων λόγω μεγάλης παραμονής σε αφιλόξενους, ξένους τόπους, την επανέφερε στην Ελληνική πραγματικότητα, με τις γνωστές συνέπειες για το αναγνωστικό κοινό...!

Η Βάλια Μαΐστρου μιλάει και γράφει πολύ καλά Ελληνικά και Αγγλικά, καλά Γαλλικά και ελάχιστα Ιταλικά, όμως γνωρίζει άριστα Γαϊδουρινά, εξ 'ου και η παροιμιώδης... γαϊδουρινή υπομονή της, καθώς και άριστα Αλφα-Κενταυριανά, όπως αποδεικνύεται από την ικανότητα της να επικοινωνεί με κάθε UFO που κατά καιρούς έχει παρουσιαστεί στο περιβάλλον της και να παράγει αποτέλεσμα...!
Έχει σπουδάσει Λαιμαργιακά, διαθέτει PhD σε Λαμογιακά και Αχαριστιακά και MSc σε Ονειροφαντασιακή Θαλασσοκυματική.

Είναι σεμνή και ευγενική, παρά ταύτα, κυρίως επειδή απεχθάνεται την ατολμία, την μοιρολατρία, την κλαψαμίρλα και την πατριδοκαπηλία, η γλώσσα της μπορεί και στάζει μπόλικο δηλητήριο, άμα πιεστεί !
Κατασκευάζει, στον υπερθετικό βαθμό του καλώς, τούρτες, γαλακτομπούρεκα, κορμούς και παγωτά καθώς και πίτσες, κιμαδόπιτες και όταν απαιτείται, πάσης φύσεως χυλοπιτες (ο τόνος...κατά το δοκούν !)

Μεγάλοι και αγιάτρευτοι έρωτες της με απόλυτη προτεραιότητα είναι οι κάτωθι :

1) Η Ελλάς
2) Η θάλασσα
3) Η ποίηση
4) Η φωτογραφία
5) Η λογοτεχνία 

Έχει γράψει αρκετά ποιήματα ακούγοντας άπειρες ώρες συμφωνίες από θαλασσοκύματα. Τα ποιήματα αυτά έχει εντάξει από χρόνια στον κύκλο ποιημάτων "10 και πλέον ιστορίες μετά το 30", αλλά και στον "Ταξιδέματα με τον Έμμετρο", ενώ στον κύκλο "Rhymes and Verses" έχει εντάξει τα αγγλόφωνα ποιήματα της.

Όλα τα ποιήματα και πεζά δημιουργήματα της, προς πιστοποίηση της αυθεντικότητας τους και των δικαιωμάτων copyright, παρουσιάζονται στο αναγνωστικό κοινό μέσω του blog της valiamaistrou.blogspot.gr. Από το 2015 έχει δυναμική παρουσία στο Google+ αρχικά μέσα στην Κοινότητα Έλληνες Ποιητές/Greek Poets και από τον Μάιο 2017 μέσα στην Κοινότητα Ελληνική Ποιητική Τέχνη/Greek Poetic Art που η ίδια ίδρυσε για να προβάλλει κυρίως την Ελληνική Ποιητική παραγωγή και την Ελλάδα, αλλά και στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Κάπου μεταξύ αστραπών και καταιγίδας έγραψε το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου και το πρώτο πεζό, έναν μύθο-παραμύθο, το “Των ανθρώπων το άλλο τους μισό” από την ενότητα “Οι μύθοι της Βαλιμάς”. Από τότε συνεχίζει να χορεύει με τα κύματα της θάλασσας, ώστε να αποτυπωθούν και οι επόμενοι μύθοι...

Έχει αγωνιστική πένα, αυτογνωσία, βαθιά γνώση των ελλείψεων της και παροιμιώδη ανεξαρτησία και ξεροκεφαλιά, παρουσιάζοντας μεγάλη πρόοδο στην εξάλειψη τους..!
Υποφέρει αθεράπευτα από καλπάζουσα φαντασία και οξεία γεροντοκορίαση με επιπλοκές !

Τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί στην ακροθαλασσιά μιας ξέρας, πλάι σε έναν κυματοδαρμένο βράχο, παλιό λημέρι ενός κουρασμένου από την υποκρισία ροφού, ακούγοντας και καταγράφοντας ιστορίες ανθρώπων και κυμάτων, όπου και αναμένει τον ένα και μοναδικό, δυνατό Μαΐστρο να την ρίξει μεσοπέλαγα παρέα με τα δελφίνια και τις παιχνιδιάρες ζαργάνες !

Ως εκ τούτου, κάθε ομοιότητα με άλλα γνωστά πρόσωπα θα ήταν μεν εντελώς τυχαία, αλλά και εντελώς μα εντελώς αδιάφορη, εφόσον, τόσο η ίδια, όσο και ο βίος της, δεν αποτελούν παρά... ξεκάθαρο παράδειγμα προς αποφυγή !

Σε πιθανή αναζήτηση, συστατικές επιστολές διαφόρων Ιδρυμάτων καθώς και πλήρη αποδεικτικά τίτλων σπουδών προσφέρονται μετά συνοδείας τούρτας ή πίτσας επί πινακίων κάθε Σαββατοκύριακο τους θερινούς μήνες από 19:00 έως 21:00 και πάντως... χύμα στο κύμα !

© ΒΑΛΙΑ ΜΑΪΣΤΡΟΥ 01.09.2015 (revised on 31.10.2017), All Rights Reserved





No comments:

Post a Comment